Wednesday, 9 November 2011

modifikasi impian

gambar yang telah di edit

begini lah rupanya modifikasi yang aku nak buat dekat saga ni.
ada yang kata tak cantik dan ada yang kata 'wow',tapi aku tak kisah dah apa orang lain cakap,asalkan bagi aku kereta ni aku berjaya ubah.

setakat ni progress modifikasi ni baru je 15% siap dan aku jangka lagi 3 tahun baru la siap(bajet ciput)....hehehehe
gambar asli

Wednesday, 14 September 2011

I LOVE MALAYSIA

Video ni dibuat khas oleh MATHLUFI yang memang terkenal la dengan pelbagai video beliau yang sempoi...tapi banyak-banyak video,ni la video yang berjaya buat aku terharu jadi seorang anak MALAYSIA

so,enjoy:)....sayangi la negara anda

Thursday, 8 September 2011

adakah ini myvi extreme baru??



Jika berdasarkan apa yang dapat ketahui aku,inilah dia model perodua myvi extreme yang sedang menunggu untuk dipasarkan pada bulan ini.
berdasarkan pemerhatian aku,kereta ini  memang boleh aku kategorikan dalam kelas yang bapak rugged la...dengan dilengkapi bodykit penuh serta warna menyerlah macam ini.Dijangka myvi ini  akan mula dijual pada bulan ini dalam harga lingkungan rm60 000.


TAPI YANG AKU TAK BERAPA BERKENAN DENGAN KERETA INI SEBAB SPORTRIM DIA AKU TENGOK MACAM BERSAIZ TERLAMPAU KECIL!!!kalau besar mesti cun gile.


source:http://paultan.org/2011/09/08/its-not-called-se-perodua-myvi-extreme-1-5-spotted/

Saturday, 3 September 2011

5 sebab MITSUBISHI EVO menjadi dambaan

Bagi jejaka macam aku ni mesti ada impian nak beli kereta sport/sukan kan?


Ini contoh kereta yang sering disebut ramai....MITSUBISHI LANCER EVOLUTION


apa yang istimewanya kereta jenis ini?adakah mampu terbang seperti kereta lotus dalam cerita james bond tu?

ini adalah pandangan aku kenapa kereta ini jadik idaman:

1)walaupun anda beli dalam keadaan standard kilang,dh cukop power nk racing dekat highway(speed boleh cecah 180 km/h keatas)

2)harga pasaran yang masih tinggi walaupun kereta dah berusia

3)dpt tingkatkan status kekayaan diri...evo mahal siot!!

4)dapat berbual dengan rakan anda begini
    PEMILIK WIRA: "kereta aku kenapa la macam si*l je dekat corner?paling laju pon 100km/h je,itu pon dah nak terbabas!!!"
 
    PEMILIK EVO: hahaha!(gelak riak)..."kereta aq men dekat corner lipat 150km/h rilek je...pegang stering sebelah tangan je pulak tu!!!"

5)ha!yang ini sebab utama(bagi golongan lelaki la)
    dapat usha awek-awek yang cun melecun sebab pki kete evo(y tak hensem pon jadik hensem sbab pki evo)




ini kereta abang aku:)
akhir kata,kereta jenis ni memang superb la!!legend!!!

Friday, 19 August 2011

aidilfitri menjelma lagi

kebomm kebabom!!!!
camtu lah memekaknya bunyi mercun kat kawasan rumah aku ni....memang pedup je dengar diorang semua main!!!!!!!!....tak ape la nak raya kan?kalo sunyi je tak best la pulak.

Macam biasa la,nak dekat raya ni kalau kita bukak radio mesti dengar lagu raya je...so kat sini pun aku nak dengar lagu raya kesukaan aku(padahal tak tahu nak tulis apa kat entri ni)

Monday, 18 July 2011

2012 new toyota yaris





source:desktopmachine.com

terangsang gile pandang bende ni

NI BUKAN BENDE PELIK-PELIK SEPERTI YANG ANDA FIKIR YA....



ni suma bende yang boleh buat aku rasa macam orang gila bila aku pandang....ni impian yang belum dapat direalisasikan lagi :(

kalau ada la sesape yang kasik kat aku stor macam ni kat aku,kompem aku akan jadikan  dia member sejati!!!