Saturday, 28 May 2011

rempit lah diwaktu,tempat & cara yang betul

hari ni aku tetibe nak tulis pasal masalah rempit ni,
   rempit ni kirenyer boleh dikategorikan sebagai sumber ekonomi negara,kerana.............ramai yang mati eksiden(so majulah industri kain kapan dan batu nisan..hu4).Ada banyak tempat atau port-port race diorang,macam kat highway,kat tengah jalan n tepi jalan???(yang dah eksiden la).
  tapi kalo kite pikirkan mmg terlampau banyak akibat apabila merempit ni,ye la...bayangkan bile tengah syok-syok rempit tu tiba-tiba tayar pecah ke,kan x sia-sia dh cium jalan tar!!!orang cium mak bapak la lagi bagos la.
  tapi kalo anda ni memang hidup dah tak paham bahase melayu(tetap nak rempit gak!!!!)teruskan lah minat anda tu....tapi rempit mesti pakai motor sendiri ye!!bukan motor abang atau ayah ye...aku sendiri pon penah gak join gejala merempit ni,tapi aku buat kecil-kecilan je!aku selalu race dengan membe-membe sekolah aku je.....itupun kitorang rempit paling laju pon 140km/h je...(...hu4)
  rempit macam aku ada cara dia,aku mengamalkan rempit yang selamat dengan race kat jalan-jalan yang sunyi,tak ada kenderaan lain,pada waktu-waktu bukan puncak dan dikawasan jalan yang cantik(x berkawah-kawah la maknenyer)....dan menggunakan motorsikal yang terjamin status halalnya!!!(selamat la untok ditunggang...ada brek yg ok ye)sehingga sekarang aku selalu merempit dengan berhati-hati kerana bak kempen kerjaan tu "tungganglah dengan selamat,ingatlah orang yang tersayang".

p/s:majulah rempit untuk industri kain kapan dan batu nisan negara!!!

Friday, 27 May 2011

duniawi...

yesss!!!akhirnya dapat jugak aku main game.
              2 minggu yang amat menyeksekan hati,fizikal dan rohani aku bila tak dapat main game ni sebab ada periksa pertengahan tahun yang amat memeningkan urat2 kat tangan dan otak aku!!
              hari ni je aku dah 2 jam main game ni tanpa henti!!!dah abes dalam 4 mission tau!!!tapi lepas main sekali siap la....mula la gian tahap gaban level 20 nak main balek esoknyer.pastu siaplah bil elektrik rumah aku melambung-lambung(kalah meter air paip laju die!!!!)
              tapi semua ni hanya hiburan duniawi sahaja,lepas ni aku akan try nak kurangkan main menatang ni!!!betol la cakap akak aku, "study lebih penting dari game".so,aku akan main menatang ni hanya pada waktu tertentu je(hari cuti,time tension,dalam mimpi,etc.)
              tapi aku still tak saba menanti sume mission yang ada dalam game ni abes....coz laptop ni pon dh start berat dan berat!!!huhuhuhu

ouch!!!TIDAK!!!

                       (gambar ni masa moto aku baru abah kasik kat aku...standed gila!!!)
selepas hampir setahun aku lenjan moto kriss dengan jayanya,tiba-tiba aku nampak cat moto ni makin hari makin        buruk!cat mula terkopek sini sane...dan yang paling pedih bila satu hari aku balik sekolah je tengok-tengok dekat tempat aku parking tu.....BERDERAI!!!cover set bertaburan di sane sini....rupe-rupenyer ade mahkluk tuhan yang mane satu pon aku x tau!!!telah melanggar moto aku dengan jayanya!!!
  selepas selesai mencarut(#&%%$%#%$)selama hampir 15 minit kat parking tu,aku pon start moto pegi balik umah.sampai-sampai je kat umah.....HAHAHAHA!!!adek aku gelak,memang bertambah-tambah panas hati aku!!!(sebaek kau adik aku,kalo ko kucing aku ke dh lame kene lempang lelaju!!!!)
  tak lama lepas hari kejadian(pehhh!!macam kes pembunuhan lak...)aku pon pegi la kat sebijik kedai makan...eeehhh!!!kedai spare part moto.dengan muka bangge aku telah berjaya memborong sekotak coverset yang baru!!!warna biru metalik lagi....dgn bantuan membe aku,moto kriss ni pon siap bertukar badan.
  TAPI!!!!LEPAS 4 BULAN AKU MODIFIED MOTO NI....TIBE2 AKU TERJUMPE SEBIJI MOTO YANG TIRU MOTO AKU NI!!!SEJIBIK GILER!!!.....manusia oh manusia!!!!

p/s:tolong la jangan meniru idea aku ni!!!

Sunday, 22 May 2011

rakyat MALAYSIA memang kreatif

*sebelom anda membaca entri ni,diharapkan anda tidak akan menjadi terkejot tahap beruk ye!

    jika anda lihat gambar kereta di atas secara sekali imbas mungkin anda akan mengatakan ianya merupakan kereta spesis subaru impreza kan???klik disini jika anda tak tau kete apekah impreza itu(kereta sorong ke???)sebenarnya kereta diatas merupakan salah sebuah kereta nasional kita iaitu PROTON SAGA LMST.(readers respons:OMG/nak menipu pon agak-agak la!!!)
    tak ade keje la aku yang hensem ni nak menipu korang sume!ni memang kereta proton saga la.sebenarnya aku terjumpa gambar kereta ni kat facebook seorang lelaki yang hensem(tapi aku lagi hensem...hak3).lepas tengok gambar ni aku dapat sahkan yang memang rakyat MALAYSIA ni memang kreatif-kreatif belaka!!!ade je idea diorang nak menjadikan kereta diorang lain daripada yang lain...ada yang boleh buat kereta diorang jadik cam transformers pon ada...(nampak tipunyer!!!)
   ALAMAK!mentol kat kepala tiba-tiba dh tak kelip-kelip lagi la.idea nak menulis tibe-tibe dah tak ade!!!so sampai kat sini je la aku nak merepek ya,diharapkan tidak ada yang sakit jantung tengok gambar kereta diatas....(readers:dah la...berenti la merepek budak oiii!!!)

Saturday, 21 May 2011

hasil yg boleh dibanggakan!

                                               (seminggu lps kuar showroom)
  Ni nak citer sket psal saga oren ni(ade org cakap warna merah ni...),actually kete ni abah aku yg punyer.beli tahun 2006 kot...time nk raya(raya balik kampung kete baru seyh!!!).pastu dlm masa sebulan yg pertama tibe2 aku ade idea nak modified kete ni...coz aku tgk kete ni same je ngan saga orang lain!!!
  kat situ la start hobi aku ni,first2 sekali aku pergi tukar tinted die(kasik garang sket!!!rabak rm300)pastu aku tuka la macam lagi sampai sekarang...skang ade la berubah sikit bentuk die(x same dah ngan kete saga orang yang dok kat area rumah aku ni...hahaha).....dan duit yg dh ditelan????hahahaha soalan yg x perlu ditanye(pham2 jela)
  tapi sume duit yg aku abiskan tok modi kete ni(sampai sanggup  tak makan time rehat kat sekolah!!!simpan duit punyer pasal...)mmg banyak!!!sampai ada orang cakap membazir...tapi nak buat camne,dah minat la!!!tapi memang puas bila ada orang puji kereta ni...hahahaha:)

bile driver f1 berlakon....

blog????pebende tu???

    pehhh...dok bawah batu tol sape yg x tau blog ni pe!!!hahahaha,even my 54 years old father pon tau ape tu blog.mengikut kajian adek aq,blog ni berasal drpd sejenis batu(bkan batu caves)iaitu.......batu blog!!!hahaha(readers respons:mmg sah gile mamat ni!!!).
    blog ni mmg smakin ari makin feymes,so atas nasihat somebody aq tlah pon berjaya membina my 1st blog call sagas goes crazy!!!mesti korang ingat pebende la yg gile ni...hahahaha!!!actually name ni tibe2 je aq dpat(tibe2 kuar mentol kelip2 cam lampu dangdut kat kepala)....sagas tu bermakna proton saga+super=sagas...(cam bgoz) n goes crazy tu sbab aq ni spesis kaki kete(even still skola menengah),n sbab nk tgk kete saga LMST tu jadik cun giler,macam2 aq wat smpi kene keje jadik kuli ayah aku!!!so that why aq jadik giler....
  tu je yg aku nak tulis awal-awal ni,mentol x kelip2 lagi la(xde idea nak tulis pe la tu!!!)nanti bile die dh kelip blek aq start la merepek balek kat sini.hehehe