Wednesday, 14 September 2011

I LOVE MALAYSIA

Video ni dibuat khas oleh MATHLUFI yang memang terkenal la dengan pelbagai video beliau yang sempoi...tapi banyak-banyak video,ni la video yang berjaya buat aku terharu jadi seorang anak MALAYSIA

so,enjoy:)....sayangi la negara anda

Thursday, 8 September 2011

adakah ini myvi extreme baru??



Jika berdasarkan apa yang dapat ketahui aku,inilah dia model perodua myvi extreme yang sedang menunggu untuk dipasarkan pada bulan ini.
berdasarkan pemerhatian aku,kereta ini  memang boleh aku kategorikan dalam kelas yang bapak rugged la...dengan dilengkapi bodykit penuh serta warna menyerlah macam ini.Dijangka myvi ini  akan mula dijual pada bulan ini dalam harga lingkungan rm60 000.


TAPI YANG AKU TAK BERAPA BERKENAN DENGAN KERETA INI SEBAB SPORTRIM DIA AKU TENGOK MACAM BERSAIZ TERLAMPAU KECIL!!!kalau besar mesti cun gile.


source:http://paultan.org/2011/09/08/its-not-called-se-perodua-myvi-extreme-1-5-spotted/

Saturday, 3 September 2011

5 sebab MITSUBISHI EVO menjadi dambaan

Bagi jejaka macam aku ni mesti ada impian nak beli kereta sport/sukan kan?


Ini contoh kereta yang sering disebut ramai....MITSUBISHI LANCER EVOLUTION


apa yang istimewanya kereta jenis ini?adakah mampu terbang seperti kereta lotus dalam cerita james bond tu?

ini adalah pandangan aku kenapa kereta ini jadik idaman:

1)walaupun anda beli dalam keadaan standard kilang,dh cukop power nk racing dekat highway(speed boleh cecah 180 km/h keatas)

2)harga pasaran yang masih tinggi walaupun kereta dah berusia

3)dpt tingkatkan status kekayaan diri...evo mahal siot!!

4)dapat berbual dengan rakan anda begini
    PEMILIK WIRA: "kereta aku kenapa la macam si*l je dekat corner?paling laju pon 100km/h je,itu pon dah nak terbabas!!!"
 
    PEMILIK EVO: hahaha!(gelak riak)..."kereta aq men dekat corner lipat 150km/h rilek je...pegang stering sebelah tangan je pulak tu!!!"

5)ha!yang ini sebab utama(bagi golongan lelaki la)
    dapat usha awek-awek yang cun melecun sebab pki kete evo(y tak hensem pon jadik hensem sbab pki evo)




ini kereta abang aku:)
akhir kata,kereta jenis ni memang superb la!!legend!!!